miércoles, 22 de junio de 2016

Historia de la computació i Internet

ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network) va ser una red d'ordinadors creada per encarrec pel Departament de Defensa dels Estats Units per a utilitzarla com a medi de comunicació entre institucions academiques i estatals. Va ser una part fonamental d' Internet fins a 1990.

Que es un punt neutre? El punt neutre és una infraestructura on les diverses empreses d'internet "intercambien" les dades dels seus usuaris, aixi una persona que tingui Orange pot veure la pagina d'un que tingui Jazztel etc...

Que es la Xarxa Iris? La xarxa iris és la red espanyola que proveeix amb Internet a les universitats i centres d'investigaci, fundada al 1988 pel Ministeri d'Educacio i Ciencies amb la col·laboració de Telefonica.

Qui va ser Alan Turing? Alan Turing va ser un matematic, logic, cientific de la computació, criptograf i fil·losof, considerat un dels pares de la ciencia de la computació i un dels precursors de la informática moderna.

Quina relació va tenir amb la computació? Proporcionant una influent formalització dels conceptes d'algoritmes i computació.

I amb el desenvolupament de la II Guerra Mundial? És va dedicar a desxifrar codis nazis y s'estima que va retallar entre 2 i 4 anys la Guerra.

Que és el Test de Turig? És una prova de la habilitat d'una maquina en mostrar un inteligencia similar al de un ser humá.

El go és un joc de tauler estrategic per a dos jugadors original de l'Antiga Xina creat fa més de 2.500 anys.

Aquest maig del 2016 l'inteligiencia artificial de Google va vencer al campió d'europa de Go.


    martes, 14 de junio de 2016

    Tema 7:Microprocessadors

    Un microprocessador és el cervell de l'ordinador, envia i rep senyals de control, direccions de memoria i dades d'un lloc a l'altre de l'ordinador a traves dels busos.

    viernes, 10 de junio de 2016

    Tema 6: Unitats d'emmagatzematge

    Les unitats d'emmagatzematge, són dispositius, que emmagatzemen dades. Els dispositius més comuns són el disc dur, i el lector/grabador de CD/DVD.

    martes, 7 de junio de 2016

    Tema 5: BIOS

    La BIOS (Basic Input Output System) inicia i proba el hardware del sistema i carrega un gestor d'arrancada, un sistema operatiu, desde un dispositiu d'emmagatzematge de dades, i proveeix una capa d'abstracció per al hardware, que consisteix en una via per a que els programes d'aplicacions i els sistemes operatius interactuin amb el teclat, el monitor, i altres dispositius d'entrada/sortida.

    lunes, 6 de junio de 2016

    Tema 4.2: Com Actualitzar La BIOS

    COM ACTUALITZAR LA BIOS PAS A PAS.

    1. Descarregar la BIOS de la pàgina oficial del fabricant de la placa base.

    2. Descomprimir l'arxiu descarregat i posar l'arxiu ROM a un Pen Drive

    3. Reinicia l'ordinador i entra a la BIOS, una vegada a la BIOS vagi a la pestanya TOOLS, i busca on posi ASUS EZ FLASH 2 i busca l'ubicació de la ROM al Pen, i posa'l en marxa.

    4. Espera a que s'actualitzi i es reiniciarà l'ordinador,

    5. Ja tens la BIOS actualitzada.

    Tema 4: Placa Base

    La placa base és el "cos" de l'ordinador, és on es troben tots els components conectats com la CPU, la RAM, la font d'alimentació, disc dur, grabadora CD/DVD i targetes d'expansió.

    miércoles, 1 de junio de 2016

    Tema 2: Memories RAM

    La memoria RAM (Random Access Memory) te la funció de recordar la informació que tens a cadascuna de les aplicacions obertes a l'ordinador mentre aquest encès.