martes, 14 de junio de 2016

Tema 7:Microprocessadors

Un microprocessador és el cervell de l'ordinador, envia i rep senyals de control, direccions de memoria i dades d'un lloc a l'altre de l'ordinador a traves dels busos.
Antiguament, el bus utilitzat principalment per enviar dades era el FSB, peró ja hi han processadors que utilitzen l' Intel Quickpath Interconnector o l'Hypertransport com a busos principals.

Els microprocessadors també tenen una memoria interior (Cache), molt més rapida pero, molt més cara i petita que la RAM o la dels discs durs per aixó només guarda les dades d'acces rapid del ordinador.
La memoria cache es troba en diferents nivells, L1...L2...L3... i quant més baix sigui el nivel, més rapid va la memoria. Ex: L1 més rapid que L2... L2 més rapid que L3...

Els microprocessadors normalment quanta més velocitat millor, la velocitat es el numero de processos que fa per segon i s'expresa en GigaHertz (GHz).

Hi han programes per veure la informació del CPU, per veure el processador que tens, la velocitat, quants nuclis tenen, el socket, voltatge, cache...

Captura de pantalla del programa CPU-Z

No hay comentarios:

Publicar un comentario