viernes, 10 de junio de 2016

Tema 6: Unitats d'emmagatzematge

Les unitats d'emmagatzematge, són dispositius, que emmagatzemen dades. Els dispositius més comuns són el disc dur, i el lector/grabador de CD/DVD.


El disc dur és el dispositiu principal d'emmagatzematge de dades. La seva unitat de mesura son el GigaBytes y serveix per emmagatzemar arxius digitals. Poden tenir conectors SATA i IDE. N'hi han dos tipus de discs durs, el HDD (Hard Disk Drive) y el SSD (Solid-State Driver) els SSD grabar dades més rapidament que el HDD peró es més car i no tenen tanta capacitat per emmagatzemar.
Alguns discs durs tenen la tecnologia SMART, t'adverteix de qualsevol possible error abans de que ocurreixi per a que puguis cambiar o reparar el disc abans que ocurri.

La unitat optica (Lector/grabador CD/DVD) és capaç d'emmagatzemar dades a l'interior d'un disc buit, o regrabable. Alguns lectors tenen la tecnologia lighscribe que serveix per a  etiquetar l'anvers d'un CD, pero no li han fet massa publicitat i ha passat un mica desapercebut.

A els discs durs antics, que es conectan amb conectors IDE, i necesitas posar més de un disc dur, es necesari posar un "jumper" a el disc dur per a que l'ordinador sapiga quin es el disc dur principal "Master" y quin es el "Slave".

Foto d'un jumper a un disc dur per fer-lo master





















Foto d'un disc dur amb conector IDE

1 comentario: